Przykładowe menu

Menu od 16.03– 20.03

Poniedziałek:

– Chlebek pszenny z szyneczką drobiową i ogóreczkiem zielonym, herbatka z miodem

– Zupka krem z fasoli z ziemniaczkami (wywar drobiowy, seler, marchewka, pietruszka, śmietana, ziemniaczki, fasola łuskana), makaron z sosem bolognese i mięsem woł.- wieprzowym (mięso wieprzowe szynka, mąka pszenna, przecier pomidorowy, cebula, czosnek, olej, przyprawy), kompocik owocowy

– Jogurt owocowy

– Chlebek pszenny z pasztecikiem drobiowym i ogóreczkiem kiszonym, herbatka z miodem

wykaz alergenów: seler, gluten pszenicy, jajko, mleko krowie i jego pochodne

Wtorek:

– Bułeczki pszenne z serkiem żółtym, kakao

– Krupnik z kaszą jęczmienną na wyw. z boczku wędzonego (wyw. drobiowo-warzywny oraz z boczku wieprzowego, marchewka, pietruszka, seler, przyprawy, ziemniaczki), polędwiczki z kurczaka w cieście naleśnikowym (filet z kurczaka, olej, przyprawy, mąka pszenna, jajko), ziemniaczki, surówka colesław (kapusta biała, śmietana, majonez, cebula, marchewka, chrzan,  

  przyprawy), kompocik owocowy

– Drożdżówka, sok 100% jabłkowy

– Chlebek pszenny z polędwiczką drobiową i rzodkiewką, herbatka z miodem

 wykaz alergenów: seler, gluten pszenicy, jajka, mleko i jego pochodne

Środa:

– Paróweczki z ketchupem, chlebek z masełkiem, herbatka z miodem

– Zupka pomidorowa z ryżem i jogurtem naturalnym (wyw. drobiowy, przecier pomidorowy, seler, marchewka, pietruszka, natka, jogurt naturalny, ryż), pulpety w sosie koperkowym na śmietance kremowej (mięso wieprzowe z szynki, mąka pszenna, cebula, koperek, śmietanka 18% , olej, przyprawy), marchewka podsmażana na masełku (marchewka, masełko,

  woda, przyprawy), ziemniaczki z masełkiem, kompocik owocowy

– Sok Kubuś 100%, chrupki kukurydziane

– Weczka z pastą jajeczną ze szczypiorkiem (jajeczka, masełko, majonez, przyprawy, szczypiorek), herbatka z miodem

wykaz alergenów: seler, gluten pszenicy, jajka, mleko krowie i jego pochodne

Czwartek:

– Chlebek razowy z kiełbaską krakowską i czerwoną papryczką, herbatka z miodem

– Krem z pieczarek z makaronem i świeżą natką pietruszki (wyw. drobiowy, pieczarki, marchewka, seler, pietruszka, śmietanka kremowa, makaron), pierogi ruskie z cebulką (mąka, jajko, ser biały, ziemniaki, cebula), kompocik owocowy

– Owoce

– Chlebek z rybką w pomidorach/ żółtym serkiem i pomidorkiem, herbatka z cytrynką

wykaz alergenów: seler, gluten pszenicy, jajka, mleko krowie i jego pochodne

Piątek:

– Płatki z mleczkiem, chlebek z pastą z białym serkiem, herbatka z cytrynką

– Barszczyk czerwony z ziemniaczkami i śmietanką (buraki, śmietanka, marchewka, seler, pietruszka, jabłko, czosnek), filet  z mintaja panierowany (ryba mintaj, mąka, jajko, bułka tarta, olej), surówka z kapusty czerwonej z jabłkiem i śmietaną (kapusta czerwona, jabłko, śmietana, cebula)

– Jabłuszka

– Weczka z tuńczykiem i ogóreczkiem kiszonym, herbatka z miodem

wykaz alergenów: seler, gluten pszenicy, jajka, ryba, mleko krowie i jego pochodne