Przykładowe MENU
Poniedziałek:
- Szyneczka wiejska, pomidor, pieczywo pszenne, masełko, herbatka owocowa
- Żurek śląski z kiełbaską i ziemniakami, klopsy w sosie koperkowym, ryż paraboliczny, ogórek kwaszony,
- kompot wieloowocowy
- Jogurt owocowy
- Pasztecik pieczony z indyka, rzodkiewka, ogórek kiszony, masełko, pieczywo pszenne, herbatka z sokiem malinowym
Wtorek:
- Bułeczki pszenne, masełko, ser żółty gouda, kakao
- Krupnik z kaszą mazurską, kotlecik drobiowy, ziemniaczki, kapusta gotowana, kompot jabłkowy
- Jabłuszka
- Pasta z sera białego i tuńczyka, pomidor, zielona sałata, pieczywo wieloziarniste, masełko, herbatka z sokiem malinowym
Środa:
- Owsianka z orzechami i migdałami na mleku
- Krem z pora i groszku zielonego z grzankami, pierożki z mięsem, tarta marchewka, kompot wieloowocowy
- Banany
- Weka z jajkiem na twardo, szczypiorek ogórek zielony, pomidor, masełko, herbatka z cytryną
Czwartek:
- Paróweczki drobiowe, ogórek kiszony, pieczywo razowe, masło, herbatka owocowa
- Kalafiorowa z ryżem i świeżym koperkiem, sznycelek wieprzowy, ziemniaczki, sałatka z buraczków, kompot wieloowocowy
- Galaretka z brzoskwiniami
- Pieczywo wieloziarniste, masełko, ser żółty gouda, papryka czerwona, herbatka owocowa
Piątek:
- Szyneczka z indyka, ogórek zielony, pieczywo graham, masełko, herbatka owocowa
- Barszczyk czerwony z jajkiem, dorsz panierowany, ziemniaczki, surówka z kiszonej kapusty, kompot wieloowocowy
- Jabłuszka
- Hummus z ciecierzycy, ser żółty, rzodkiewka, pieczywo pszenne, masło, herbatka owocowa
Wykaz alergenów mogących występować w menu na obecny tydzień: seler, gluten pszenicy, jajko, mleko krowie i jego pochodne, ryby.
