Przykładowe MENU

Poniedziałek:

  • Szyneczka wiejska, pomidor, pieczywo pszenne, masełko, herbatka owocowa
  • Żurek śląski z kiełbaską i ziemniakami, klopsy w sosie koperkowym, ryż parabolicznyogórek kwaszony,
  • kompot wieloowocowy
  • Jogurt owocowy
  • Pasztecik pieczony z indyka, rzodkiewka, ogórek kiszony, masełko, pieczywo pszenne, herbatka z sokiem malinowym

Wtorek:

  • Bułeczki pszenne, masełko, ser żółty  gouda, kakao
  • Krupnik z kaszą mazurską, kotlecik drobiowy, ziemniaczki, kapusta gotowana,  kompot jabłkowy
  • Jabłuszka
  • Pasta z sera białego i tuńczyka, pomidor, zielona sałata, pieczywo wieloziarniste, masełko, herbatka z sokiem malinowym

Środa:

  • Owsianka z orzechami i migdałami na mleku
  • Krem z pora i groszku zielonego z grzankami, pierożki z mięsem,  tarta marchewka, kompot wieloowocowy
  • Banany
  • Weka z jajkiem na twardo, szczypiorek ogórek zielony, pomidor, masełko, herbatka z cytryną

Czwartek:

  • Paróweczki drobiowe, ogórek kiszony, pieczywo razowe, masło, herbatka owocowa
  • Kalafiorowa z ryżem i świeżym koperkiem, sznycelek wieprzowy, ziemniaczki, sałatka z buraczków, kompot wieloowocowy
  • Galaretka  z brzoskwiniami
  • Pieczywo wieloziarniste, masełko, ser żółty gouda, papryka czerwona, herbatka owocowa

Piątek:

  • Szyneczka z indyka, ogórek zielony, pieczywo graham, masełko, herbatka owocowa
  • Barszczyk czerwony z jajkiem, dorsz panierowany, ziemniaczki, surówka z kiszonej kapustykompot wieloowocowy
  • Jabłuszka
  • Hummus z ciecierzycy, ser żółty, rzodkiewka, pieczywo pszenne, masło, herbatka owocowa

 

Wykaz alergenów mogących występować w menu na obecny tydzień: seler, gluten pszenicy, jajko, mleko krowie i jego pochodne, ryby.