W pierwszym tygodniu lutego nasze przedszkolaki uczyły się na czym polega zdrowe odżywianie. Zapoznawały się z kuchnią i przyrządami potrzebnymi do przygotowania posiłków. Zachęcane były do spożywania zdrowej żywności. Miały okazję przygotować surówkę z marchewki i jabłka oraz kolorową galaretkę z owocami – „Deser mistrza przedszkolaka”. W związku z omawianym tematem w dniu 3 lutego w naszym przedszkolu odbyło się spotkanie z panem Pawłem Skubidą- kucharzem i dietetykiem. Opowiedział on dzieciom o zasadach zdrowego żywienia oraz konieczności spożywania zdrowych posiłków. Przedszkolaki miały okazję zapoznać się z piramidą zdrowego żywienia. Pan Paweł opowiedział również dzieciom o swojej pracy. Dzieci były bardzo zainteresowane, zadawały też dużo pytań związanych z pracą naszego gościa, jak i tematem zdrowego odżywiania.