Przykładowe menu

Menu od 30.09– 04.10

Poniedziałek:

 

– Pieczony indyk, pomidor, pieczywo pszenne, masełko, herbata owocowa

– Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami, klopsy w sosie koperkowym, ryż paraboliczny, ogórek kwaszony,

kompot wieloowocowy

– Jogurt owocowy

– Pasztecik pieczony z drobiu, rzodkiewka, masełko, pieczywo pszenne, herbata z sokiem malinowym

 

Wtorek:

 

– Bułeczki pszenne, masełko, ser żółty  gouda, kakao

– Krupnik z kaszą mazurską, kotlecik drobiowy, ziemniaczki, kapusta gotowana,  kompot jabłkowy

– Drożdżówka z serkiem białym, sok jabłkowy

– Szynka drobiowa, pomidor, zielona sałata, pieczywo pszenne, masełko, herbata z sokiem malinowym

 

Środa:

 

– Pasta z groszku zielonego i jajek, rzodkiewka, pieczywo pszenne, herbata z sokiem malinowym

– Krem z pora z makaronem, pierożki z mięsem,  kompot wieloowocowy

– Banany

– Weka z jajkiem na twardo, ogórek zielony, szczypiorek, masełko, herbata z cytryną

 

Czwartek:

 

– Tosty z masłem i miodem, mleko

– Kalafiorowa z ryżem i świeżym koperkiem, sznycel wieprzowy, ziemniaczki, sałatka z buraczków, kompot

wieloowocowy

– Galaretka  z brzoskwiniami

– Pieczywo wieloziarniste, masełko, szynka wiejska, pomidor, herbata owocowa

 

Piątek:

 

– Owsianka na mleku z orzechami i rodzynkami

– Barszcz biały z ziemniaczkami, dorsz panierowany, ziemniaczki, surówka z czerwonej kapusty, kompot wieloowocowy

– Jabłka

– Hummus z ciecierzycy, ser żółty, rzodkiewka, pieczywo pszenne, masło, herbata z sokiem malinowym

 

Wykaz alergenów mogących występować w menu na obecny tydzień: seler, gluten pszenicy, jajko, mleko krowie i jego pochodne, ryby