Menu od 30.09– 04.10
Poniedziałek:
– Pieczony indyk, pomidor, pieczywo pszenne, masełko, herbata owocowa
– Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami, klopsy w sosie koperkowym, ryż paraboliczny, ogórek kwaszony,
kompot wieloowocowy
– Jogurt owocowy
– Pasztecik pieczony z drobiu, rzodkiewka, masełko, pieczywo pszenne, herbata z sokiem malinowym
Wtorek:
– Bułeczki pszenne, masełko, ser żółty gouda, kakao
– Krupnik z kaszą mazurską, kotlecik drobiowy, ziemniaczki, kapusta gotowana, kompot jabłkowy
– Drożdżówka z serkiem białym, sok jabłkowy
– Szynka drobiowa, pomidor, zielona sałata, pieczywo pszenne, masełko, herbata z sokiem malinowym
Środa:
– Pasta z groszku zielonego i jajek, rzodkiewka, pieczywo pszenne, herbata z sokiem malinowym
– Krem z pora z makaronem, pierożki z mięsem, kompot wieloowocowy
– Banany
– Weka z jajkiem na twardo, ogórek zielony, szczypiorek, masełko, herbata z cytryną
Czwartek:
– Tosty z masłem i miodem, mleko
– Kalafiorowa z ryżem i świeżym koperkiem, sznycel wieprzowy, ziemniaczki, sałatka z buraczków, kompot
wieloowocowy
– Galaretka z brzoskwiniami
– Pieczywo wieloziarniste, masełko, szynka wiejska, pomidor, herbata owocowa
Piątek:
– Owsianka na mleku z orzechami i rodzynkami
– Barszcz biały z ziemniaczkami, dorsz panierowany, ziemniaczki, surówka z czerwonej kapusty, kompot wieloowocowy
– Jabłka
– Hummus z ciecierzycy, ser żółty, rzodkiewka, pieczywo pszenne, masło, herbata z sokiem malinowym
Wykaz alergenów mogących występować w menu na obecny tydzień: seler, gluten pszenicy, jajko, mleko krowie i jego pochodne, ryby