Przykładowe menu

Menu od 30.09– 04.10

Poniedziałek:

 

– Szyneczka wiejska, pomidor, pieczywo pszenne, masełko, herbatka owocowa

– Żurek śląski z kiełbaską i ziemniakami, klopsy w sosie koperkowym, ryż paraboliczny, ogórek kwaszony,

kompot wieloowocowy

– Jogurt owocowy

– Pasztecik pieczony z indyka, rzodkiewka, ogórek kiszony, masełko, pieczywo pszenne, herbatka z sokiem malinowym

 

Wtorek:

 

– Bułeczki pszenne, masełko, ser żółty  gouda, kakao

– Krupnik z kaszą mazurską, kotlecik drobiowy, ziemniaczki, kapusta gotowana,  kompot jabłkowy

– Jabłuszka

– Pasta z sera białego i tuńczyka, pomidor, zielona sałata, pieczywo wieloziarniste, masełko, herbatka z sokiem malinowym

 

Środa:

 

– Owsianka z orzechami i migdałami na mleku

– Krem z pora i groszku zielonego z grzankami, pierożki z mięsem,  tarta marchewka, kompot wieloowocowy

– Banany

– Weka z jajkiem na twardo, szczypiorek ogórek zielony, pomidor, masełko, herbatka z cytryną

 

Czwartek:

 

– Paróweczki drobiowe, ogórek kiszony, pieczywo razowe, masło, herbatka owocowa

– Kalafiorowa z ryżem i świeżym koperkiem, sznycelek wieprzowy, ziemniaczki, sałatka z buraczków, kompot

wieloowocowy

– Galaretka  z brzoskwiniami

– Pieczywo wieloziarniste, masełko, ser żółty gouda, papryka czerwona, herbatka owocowa

 

Piątek:

 

– Szyneczka z indyka, ogórek zielony, pieczywo graham, masełko, herbatka owocowa

– Barszczyk czerwony z jajkiem, dorsz panierowany, ziemniaczki, surówka z kiszonej kapusty, kompot wieloowocowy

– Jabłuszka

– Hummus z ciecierzycy, ser żółty, rzodkiewka, pieczywo pszenne, masło, herbatka owocowa

 

Wykaz alergenów mogących występować w menu na obecny tydzień: seler, gluten pszenicy, jajko, mleko krowie i jego pochodne, ryby