Menu od 30.09– 04.10
Poniedziałek:
– Szyneczka wiejska, pomidor, pieczywo pszenne, masełko, herbatka owocowa
– Żurek śląski z kiełbaską i ziemniakami, klopsy w sosie koperkowym, ryż paraboliczny, ogórek kwaszony,
kompot wieloowocowy
– Jogurt owocowy
– Pasztecik pieczony z indyka, rzodkiewka, ogórek kiszony, masełko, pieczywo pszenne, herbatka z sokiem malinowym
Wtorek:
– Bułeczki pszenne, masełko, ser żółty gouda, kakao
– Krupnik z kaszą mazurską, kotlecik drobiowy, ziemniaczki, kapusta gotowana, kompot jabłkowy
– Jabłuszka
– Pasta z sera białego i tuńczyka, pomidor, zielona sałata, pieczywo wieloziarniste, masełko, herbatka z sokiem malinowym
Środa:
– Owsianka z orzechami i migdałami na mleku
– Krem z pora i groszku zielonego z grzankami, pierożki z mięsem, tarta marchewka, kompot wieloowocowy
– Banany
– Weka z jajkiem na twardo, szczypiorek ogórek zielony, pomidor, masełko, herbatka z cytryną
Czwartek:
– Paróweczki drobiowe, ogórek kiszony, pieczywo razowe, masło, herbatka owocowa
– Kalafiorowa z ryżem i świeżym koperkiem, sznycelek wieprzowy, ziemniaczki, sałatka z buraczków, kompot
wieloowocowy
– Galaretka z brzoskwiniami
– Pieczywo wieloziarniste, masełko, ser żółty gouda, papryka czerwona, herbatka owocowa
Piątek:
– Szyneczka z indyka, ogórek zielony, pieczywo graham, masełko, herbatka owocowa
– Barszczyk czerwony z jajkiem, dorsz panierowany, ziemniaczki, surówka z kiszonej kapusty, kompot wieloowocowy
– Jabłuszka
– Hummus z ciecierzycy, ser żółty, rzodkiewka, pieczywo pszenne, masło, herbatka owocowa
Wykaz alergenów mogących występować w menu na obecny tydzień: seler, gluten pszenicy, jajko, mleko krowie i jego pochodne, ryby